Vlakbij de Nieuwmarkt, aan de Oude Waal, is het alom geprezen restaurant Hemelse Modder gevestigd. De naam van de zaak is een ode aan hun specialiteit: het overheerlijke nagerecht van chocolade, waardoor je je als gast even in de zevende hemel waant. Dit is het recept. 

Benodigdheden:

200 g pure chocolade (70%)

60 g boter

snufje zout

250 ml slagroom

3 eierdooiers

3 eiwitten

3 el suiker

Materiaal:

1 glazen kom

3 beslagkommen

mixer

spatel

Zorg dat de slagroom, eidooiers en eiwitten op kamertemperatuur zijn. Smelt de chocolade met de boter en een snufje zout au bain-marie in de glazen kom. Dat wil zeggen dat je de kom in een pan met warm water legt. Klop de slagroom tot kwarkdikte. Kluts nu het eigeel totdat het stijf en wit is. Klop met een schone klutser het eiwit stijf. Als het begint te schuimen, voeg dan langzaam de suiker toe. Blijf nog even doorkloppen totdat het helemaal stijf is. Meng nu voorzichtig de slagroom met het eigeel. Voeg dit samen met de gesmolten chocolade en mix het door elkaar. Voeg als laatste het eiwit toe. Laat de Hemelse Modder 2 uur opstijven in de koelkast.