Brasserie FLO Amsterdam (Amstelstraat 9) is een uitstekende plek voor iedereen die van de Franse keuken houdt. Dit is hun Crème Brûlée à la Vanille Bourbon recept.  

Ingrediënten:

500 ml slagroom

4 eierdooiers

1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden

85 gram kristalsuiker

50 gram rietsuiker

Bereiding:

Doe de room in een pan met de kristalsuiker. Haal met een theelepeltje het merg uit het vanillestokje. Voeg toe aan de room. Zet het op een matig vuur en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Laat de room afkoelen met een bord bovenop de pan. Sla de eierdooiers los in een kom. Al roerende in de pan met de afgekoelde room voegt u de eierdooiers toe. Giet de massa over in ronde schaaltjes van ongeveer tweeënhalve centimeter dik. Zet deze op een rooster in een voorverwarmde oven van 90 graden Celsius, totdat de massa is gestold tot puddingdikte. Laat alles buiten de oven afkoelen.

Afwerking:

Besprenkelen met ruim rietsuiker. Verdeel de suiker over de bovenkant van de massa en laat het overtollige suiker eraf vallen. Neem een brander en karameliseer de rietsuiker, et voilà… Bon appétit!