Filmpjes, filmpjes, filmpjes! De kou is uit de lucht, maar met die regen is het écht wel lekker om in de bios te zitten chillen, toch? Met knallers als Bankier van het Verzet, Death Wish en The Strangers 2 hoef je je niet te vervelen. Dus hup, naar de film!

Van oorlogsdrama tot horror tot romcom, er zit zéker iets voor je bij in één van de fijna Pathé-theaters in Amsterdam

BANKIER VAN HET VERZET

Bankier Walraven van Hal wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gevraagd om zijn netwerk en expertise in te zetten voor het ondergronds verzet. Middels leningen en ingewikkelde financiële constructies sluist hij samen met zijn broer geld door naar de verzetsstrijders, maar het gevaar van verraad ligt op de loer. Superspannend, op ware gebeurtenissen gebaseerd oorlogsdrama met Barry Atsma en Jacob Derwig.

DEATH WISH

Wanneer een hardwerkende arts (Bruce Willis) zijn vrouw verliest en zijn dochter in coma raakt na een gewapende overval, zweert hij wraak. Met niets meer te verliezen verandert hij van levensredder in een engel der wrake, die koste wat kost de moordenaars van zijn echtgenote wil pakken. Eli Roth levert een vette remake af van de actieklassieker met Charles Bronson, en geeft de film een geheel eigen signatuur met bloederige beelden. Must-see!

MANNEN VAN MARS

Drie veertigers zouden het liefst hun hele leven puber blijven. Helaas, dat zit er niet in. Ze hangen niet meer elk weekend aan de bar, maar hebben te kampen met kalende kruinen en relatieproblemen. Alleen Edwin gaat op oude voet door, maar komt daardoor hopeloos in de problemen. Lekkere romcom met een flinke dosis humor, die voor veel midlife-mannen ongetwijfeld zeer herkenbaar is.

THE STRANGERS 2: Prey at Night

Zat jij bij The Strangers op het puntje van je stoel? Dan moet je zéker naar het vervolg op deze doodenge horrorknaller. Een jong gezin verblijft in een leeg vakantiepark, waar ze al snel op een paar lijken stuiten. En dan  blijkt dat ze helemaal niet alleen zijn: een paar psychopaten wacht op een kans om ze stuk voor stuk af te slachten. Of dat lukt? Ga het zelf zien, en neem vooral iemand mee om in zijn of haar arm te knijpen.

FILMSTARS DON’T DIE IN LIVERPOOL

Gloria was ooit een gevierde Hollywood-actrice. Nu ze de zestig nadert, is haar glans grotendeels verdwenen, evenals haar geld en roem. In Engeland maakt ze kennis met Peter, een jonge acteur die enorm tegen haar opkijkt. Ze worden smoorverliefd en beginnen een relatie, ondanks dik dertig jaar leeftijdsverschil. Maar er komt een donkere schaduw over hun geluk, wanneer Gloria’s gezondheid het laat afweten.