Verwacht bij Café Ruis geen standaard eetcaféhappen, want er wordt met verse seizoensproducten gewerkt en werkelijk alles wordt zelf gemaakt. Speciaal voor de Mokum Magazine-lezers delen zij deze week een heerlijke recept. 

Gegrilde makreel op een relish van paprika en peer

Benodigdheden:

– Dagverse makreel

– Conference peren

– Groene paprika

– Rode paprika

– Gele paprika

– Ui

– Witte wijn

– Gedroogde peper

– Vadouvan

– Kaneel

Snijd de peer, ui en paprika’s in fijne brunoise. Doe de suiker, witte azijn en alle specerijen bij elkaar in de pan en laat dit tien minuten trekken. Voeg de groenten en het fruit bij het vocht. Kook dit circa vijf minuten en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de dagverse makreelfilet een paar minuten onder de gril. Breng het op smaak met zout.

Eet smakelijk!

CAFÉ RUIS
Van der Helstplein 9
1073 AR Amsterdam
020 – 364 03 54

www.cafe-ruis.nl