Al vanaf 1996 worden er steeds meer vestigingen van Bagels & Beans geopend. Ook kun je Mokum Magazine gratis meenemen op alle Amsterdamse locaties. Dit is het recept van hun beroemde cheesecake. 

Ingrediënten:

• sap van 1⁄2 verse citroen

• 2 1⁄2 zakje vanillesuiker

• 1 eetlepel bakpoeder

• 90 gram custard

• 300 gram witte basterdsuiker

• 1 kilo magere kwark

• 200 gram boter

• 1 ei

• 4 eidooiers

• 1 pak bastognekoeken

Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop de suiker en de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten er geleidelijk doorheen. Bak het geheel op 170 graden gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven. Let op: ovens verschillen veel van elkaar. Dus controleer de eerste keer dat je de cheesecake bakt of het eindresultaat naar wens is en verleng indien nodig de baktijd. Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.