Op mijn negentiende kwam ik voor het eerst naar Amsterdam. Ik studeerde op dat moment in New York aan de Fashion Academy en ging op bezoek bij vrienden in Parijs. ‘Laten we er een weekendje Amsterdam aan vastplakken’, stelden ze voor. Ik wist helemaal niets van de stad af en was aangenaam verrast door al die vriendelijke inwoners en de inspirerende kunstenaars die we ontmoetten. Ook maakte ik kennis met Manfred Langer. Hij vond dat ik een show moest geven in zijn beroemde discotheek iT aan de Amstelstraat en nam me na afloop meteen onder zijn hoede.

De jaren 90 waren uniek. Uitgaan in Amsterdam was elke week een bijzondere en vrije ervaring. De uitgaansscene leek nauw verbonden met de fashionwereld en dat merkte je aan de bezoekers die echt hun best deden om zich mooi en extravagant aan te kleden. Je keek je ogen uit; leven en laten leven was het motto. Als nieuwkomer liet ik me van mijn meest glamoureuze kant zien en dat viel kennelijk in de smaak. Andersom voelde ik me hier ook echt thuis. Ik woonde in hartje centrum, genoot met volle teugen van het mode- en kunstaanbod en ontmoette lieve vrienden met wie ik tot op de dag van vandaag contact heb gehouden. Happy times!

Na zeventien jaar in Amsterdam te hebben gewoond, besloot ik om terug te keren naar mijn familie en vrienden in New York. Het werd tijd om back to my roots te gaan en om mijn levensstijl enigszins aan te passen.

Ik vind het een hele eer als Amsterdam af en toe bij me aan de bel trekt. Als ik ergens voor word uitgenodigd en een bijdrage kan leveren om een belangrijke boodschap uit te dragen, kunnen ze altijd op me rekenen. Ik kijk ernaar uit om dit jaar samen met Percy het hoofdpodium van het Milkshake Festival te mogen hosten, waarbij ik de nadruk zal leggen op hoe belangrijk het is om anderen lief te hebben en om onderlinge verschillen en diversiteit te omarmen. Ik hoop dat steeds meer mensen bereid zijn om deze liefdevolle vibe als een echo te laten doorklinken, zodat we uiteindelijk een betere en meer verdraagzame wereld weten te bewerkstelligen.

Love,

Nickie Nicole