Samen met mijn tweelingzusje Lyndi kwam ik in 1993 in het Slotervaartziekenhuis ter wereld. Mijn moeder zat op kantoor bij de politie en mijn vader werkte bij mijn opa, die een eigen bedrijf had: Bakker’s Kwekerij (Sloterweg 984). Deze bloemisterij in Sloten bestaat nog steeds en wordt nu dus door mijn vader gerund. Op school was ik in de pauzes en na schooltijd altijd aan het voetballen. Ik vond het een geweldige sport en trainde veel met mijn neefjes. Ik was het enige meisje in de klas dat voetbalde en later ook op voetbal ging. ‘Ik ga later bij Ajax spelen’, nam ik me voor, maar mijn moeder remde me af door te zeggen dat er nog geen meisjes elftal bestond. In eerste instantie waren mijn ouders niet zo heel enthousiast over mijn ambities, maar ze zagen uiteindelijk ook wel in dat ik er echt plezier in had. Vanaf dat moment waren ze mijn grootste fans.    

Een doel had ik nog niet voor ogen; ik was allang blij dat ik in een team zat. Op mijn veertiende mocht ik me bij het Nederlands Elftal Vrouwen Onder 15 aansluiten. De eerste keer dat ik het nationale shirt aantrok voelde heel speciaal. Later kwam ik terecht in een opleidingsteam voor de Eredivisie waarvoor alle talentvolle meiden uit Nederland werden geselecteerd. Ondertussen ging ik braaf naar school, maar rende nog altijd elke dag na schooltijd de trainingsvelden op.

Een paar jaar geleden kwam ik bij Ajax terecht. Ik werd gevraagd om op gesprek te komen en hoefde daar natuurlijk geen seconde over na te denken. Mijn droom was uitgekomen! Damesvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Volgens mij voetballen er al bijna net zoveel meisjes als dat er hockeyen. Vroeger was ik het enige meisje dat voetbalde en nu zie ik steeds meer meiden die voor deze mooie sport kiezen. 

In juli beginnen de trainingen weer. Bij deze is iedereen uitgenodigd om eens een keer te komen kijken. Zowel de trainingen als de wedstrijden (eind augustus) vinden plaats bij De Toekomst. De informatie van de trainingstijden vind je op de Ajax website. Kom je ons snel aanmoedigen? 

                

Eshly Bakker

Foto Ajax.nl/ Louis van der Vuurst.