Lekkere biertjes; Amsterdam weet er wel raad mee. Brouwerij ’t Ij heeft heerlijk biologisch bier, maar die hebben velen van ons ondertussen al wel geproefd. Waar in Amsterdam kunnen we nog meer een goede pot bier drinken? Mokum Magazine heeft voor jou de beste biercafés op een rijtje gezet. Proost!

 

  1. Gollem

Gollem heeft maar liefst vier locaties in Amsterdam. De nieuwste locatie is gevestigd op de Amstelstraat en heeft 30 bieren op de tap en meer dan 250 op de fles!

 

  1. Craft en Draft

Craft en Draft bestaat nog niet superlang, maar het is nu al een aanwinst voor de bierdrinkende Amsterdammer! Bij binnenkomst staren veertig biertaps je aan en ook de meer dan 100 soorten bieren op de fles zijn klaar om opgedronken te worden.

beer

  1. Délirium

Hun slogan is ‘The place to beer’ en hier is niks aan gelogen. Délirium heeft namelijk maar liefst 720(!) bieren op de menukaart staan. Misschien niet the place to beer voor mensen die moeilijk zijn in keuzes maken… 😉

 

  1. In de Wildeman

Dit biercafé scoorde de elfde plaats in de Café Top 100 van 2015! Dit gezellige café heeft 18 bieren op de tap en 250 soorten bier op de fles. Geen idee welke je moet nemen? Het personeel voorziet je graag van een goed bieradvies!

 

  1. De Zotte

De Zotte is een sfeervol bruin café met een hele uitgebreide bierkaart. Weet je niet wat je moet kiezen? Het biertje van de maand is altijd een goede optie om mee te starten! Zotte heeft overigens ook nog een jonger zusje op de Lijnbaansgracht; Tripel.

bier jonge

  1. Het Arendsnest

Het Arendsnest is een prachtig bruine kroeg met alleen maar Nederlandse speciaalbiertjes op de kaart! Hou je meer van Amerikaans bier? De eigenaar van Het Arendsnest heeft ook nog The Beer Temple; een kroeg met alleen maar Amerikaans bier op de kaart!

 

  1. Brouwerij De Prael

Last but not least! De Prael, waar natuurlijk elke woensdag het dak eraf gaat tijdens onze Mokums bingo, heeft een tal van lekkere, zelf gebrouwen biertjes (met hele leuke namen overigens!). Bingo en bier, wat wil een mens nog meer?