Als je in Amsterdam wilt genieten van de échte Italiaanse keuken, ben je bij Cinema Paradiso aan het juiste adres. Deze gerechten (met speciale aanraders buiten de menukaart om) moet je geproefd hebben!

ANTIPASTI

1 Carpaccio di Tonno
Dun gesneden tonijn met rode ui, kappertjes en rucola.

‘Bij andere restaurants krijg je vaak rauwe tonijn geserveerd, maar bij Cinema Paradiso wordt de tonijn op smaak gebracht met onder meer venkelzaadjes, peper en bruine suiker. Net even anders, vele malen lekkerder.’

2 Melanzana alla Parmigiana

Aubergine met mozzarella en basilicum, tomatensaus en Parmezaanse kaas uit de oven.

‘Een klassiek Italiaans gerecht waar je eigenlijk niet omheen kan.’

3 Bruschetta con Burrata san Daniele e Pomodirini

Geroosterd Italiaans brood met verse tomaten, mozzarella, knoflook en basilicum.

‘De verrukkelijke burrata wordt besteld bij een kleine kaasboerderij in Italië.’

LE PASTE

4 Ravioli

‘De ene keer gevuld met kreeft, de andere keer met krab: chef-kok Emilio wisselt graag af en maakt ‘m speciaal voor jou ook met burrata, aubergine of kalfsragout.’

5 Spaghetti alle Vongole

Spaghetti met verse vongole, cherrytomaten, knoflook en verse pepers.

‘Met topverse venusschelpen uit Italië.’

LA CARNE

6 Langzaam gegaarde ribeye met morillesaus

‘Ook dit gerecht staat niet op de menukaart, dus vraag ernaar. Door slow cooking blijft het vlees heel sappig. Om je vingers bij af te likken!’

7 Kalfsvlees met mozzarella, spinazie en Parmaham

‘Ook weer een geheime specialiteit van Cinema Paradiso. De Siciliaanse marsalasaus is hemels.’

VINO

8 Valpolicella Ripasso

‘Onze tip voor levensgenieters: trakteer jezelf en je tafelgenoten op deze fantastische rijke en krachtige Venetiaanse wijn.’

IL PESCE

9 Corvina

‘Deze zeevissen worden dagelijks afgeleverd bij Cinema Paradiso en meteen verwerkt. Een echt Mediterraans gerecht met een heerlijke romige saus.’

10 Branzino alla Livornese con Frutti di Mare

Gefileerde zeebaars in een sausje van vongole, mosselen, gepelde gamba’s, taggiasche olijven en cherrytomaten.

‘De kleine taggiasche olijven komen uit de regio Taggia, in de provincie Ligurië. Het zijn bijzondere olijven, klein van formaat maar groots in smaak. Deze smaak is het best te beschrijven als zacht, met een nootachtige toets en een heel klein bittertje.’

IL DOLCI

11 Torta Al Limone of Choco Soufflé 

‘Italianen zijn dol op nagerechten en natafelen. Wij kunnen niet kiezen tussen Cinema Paradiso’s beroemde citroentaart (gemaakt met de bekende gigantische citroenen uit Melfi), of de chocosoufflé. Sluit je diner op Italiaanse wijze af en neem er een espresso, Limoncello, Grappa of Sgroppino bij.’