Betaalbare restaurants in Amsterdam waar je kunt eten voor (minder dan) € 10,-? Ja hoor, die zijn er!

  1. DWAZE ZAKEN Prins Hendrikkade 50
   Dwaze Zaken
   Elke Maffe Maandag kun je hier voor slechts € 7,- van een heerlijk diner genieten met gratis live muziek van opkomende singer-songwriters en bands.
  2. BUUF Overtoom 495
   Buuf Overtoom Amsterdam
   Een eetgelegenheid zonder bediening, waardoor de prijzen laag blijven. Elke dag kun je er eten voor € 8,80. Doe je mee aan het BUUFfet, betaal je slechts € 3,75 voor een klein bord en € 5,75 voor een groot bord.
  3. RESTAURANT 1900 Hogeweg 48
   Restaurant 1900
   Op het idyllische pleintje aan de Hogeweg in de Watergraafsmeer bevindt zich Bar Restaurant 1900. Elke woensdag kun je er kanen voor een joet, oftewel: dineren voor € 10,-
  4. HAP-HMM Eerste Helmersstraat 33
   Hap Hmmm
   Bij Restaurant Hap-Hmm wordt er dagelijks een gevarieerde keuze uit minimaal 8 verschillende soorten groenten geboden. Daarbij worden verse gekookte of gebakken aardappelen geserveerd. Op sommige dagen is er stamppot of rijst verkrijgbaar. Hier eet je een volledige maaltijd vanaf € 8,50.
  5. DE STADSKANTINE Van Woustraat 120
   De Stadskantine
   Het aanbod wisselt, maar de prijs van een dagschotel is vastgesteld op € 8,85.
  6. STOOP ETEN EN DRINKEN Buys Ballotstraat 2
   Stoop eten en drinken
   Goed eten voor een redelijke prijs op een bijzondere plek in hartje Watergraafsmeer. Chef Milos werkt uitsluitend met verse, eerlijke ingrediënten. Op woensdag is er de aanschuiftafel, eten wat de pot schaft. Vanaf 17.30 kun je terecht voor een goede maaltijd voor € 10,-
  7. IKEA Hullenbergweg 2
   IKEA Amsterdam
   Neem een soepje en een hoofdgerecht en betaal niet meer dan € 7,-
  8. ZAAL 100 De Wittenstraat 100
   Zaal 100
   Vier dagen per week wordt er door verschillende keukenprinsen en -prinsessen gekookt. De hele week is het eten vleesloos, maar zeker niet zouteloos. Een drie-gangenmenu kost maximaal € 8,- Aanvang 18 uur. Reserveren is gewenst.
  9. ROBIN FOOD VOLKSKEUKEN Frederik Hendrikstraat 111
   Robin Food
   Een driegangen menu voor € 9,-, vegetarisch en wat de pot schaft. Iedere maandag en donderdag van 18.00 – 20.00 uur.
  10. WORLD OF FOOD Develstein 100
   World of Food Amsterdam
   Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost. Als bezoeker heb je de keuze uit meer dan 20 verschillende culinaire tradities. Hier krijg je geen standaard patatje of pizzapunt, maar gerechten ter plekke klaargemaakt door kleine wereldse ondernemers.