Pas geopend in Amsterdam?

Mail naar info@mokummagazine.nl

Oma’s Soep

Amstelveenseweg 218

Veel ouderen hebben een recept met een eigen identiteit dat ze graag met de jongere generatie willen delen. Oma’s Soep biedt de activiteiten en de soepen volledig gratis aan deze ouderen aan en dat is een ijzersterk wapen tegen eenzaamheid. Om kostendekkend te zijn, maakt Oma’s Soep met de ouderen extra soepen en verkoopt deze aan bedrijven en particulieren.

.

The Poet’s Farm

Stationsplein 39-E

Een ontmoetingsplaats in de IJpassage op Amsterdam Centraal. Gezond biologisch eten en drinken, met iedere vrijdagmiddag live-muziek van singer-songwriters. Ook voor een Tosti Triple XL van zuurdesembrood en drie soorten biologische kaas of een cappuccino’tje voor onderweg ben je hier aan het juiste adres.

Umaimon

Korte Leidsedwarsstraat 51

Deze Japanse ramen noedelbar is een begrip in Düsseldorf en serveert nu ook Japanese soulfood op een steenworp afstand van het Leidseplein. De Sapporo noedels worden geserveerd in een 24 uur getrokken kippenbouillon en voorzien van verschillende toppings. Op de menukaart staan 12 verschillende kip ramen noedels. Ook zijn er twee vegetarische ramen noedels op basis van miso soep en een diverse selectie aan Japanse side dishes.

Joya

Spuistraat 3-G

Joya betekent geluk en daar valt ook het samen delen van een diner onder. Met een Frans-Aziatisch geïnspireerde keuken geniet je in dit nieuwe restaurant van the best of both worlds. Wat dacht je van een Thaise steak tartare, een beef tataki, een groene curry of de Tiger Lilly: een combinatie van garnalen, varkensvlees, groene curry en Thaise basilicum? Tip: bestel er een lekkere cocktail bij!