Wát een leven in de slijterij! Vorig jaar september nam ik de winkel van Ton Overmars over aan het Hoofddorpplein. Na een half leven in de boardrooms van bedrijven als Grolsch, Amsterdam ArenA en Stage Entertainment besloot ik om eindelijk voor mezelf te beginnen. De overname van de FEBO aan de Linnaeusstraat was een goed begin en nu dan ook deze indrukwekkende Amsterdamse slijterij en drankengroothandel. Ik had nog nooit in een winkel gestaan, dus er ging een wereld voor mij open. Iedereen die binnenkomt heeft een verhaal en het zijn altijd vrolijke momenten die men met ons deelt. De 13 medewerkers van Ton Overmars zijn allen gepassioneerd door wijn, gedistilleerd en bier. We genieten dus mee van al die speciale momenten en proberen de bezoeker zo goed mogelijk te helpen. Met een assortiment van 6.000 (!) verschillende dranken lukt dat altijd. Hotels sturen koeriers naar ons voor speciale whiskeys en rums voor popsterren, Michelinster restaurants brengen wij exclusieve wijnen en ook exoten als Poire Williams en de eaux-de-vie van Lubberhuizen & Raaff staan breed op het schap. Bijna alles staat open, dus als je erom vraagt is de drank zó geproefd. ‘Het leven is één groot feest’ – en in de slijterij zeker.

Wijn van de maand

Het is juli en dus hardcore rosé-tijd. We zijn in februari op een beurs in Zuid-Frankrijk rosé wijnen gaan proeven om de beste rosé’s tegen de scherpste prijs aan te kunnen bieden. Dé ontdekking van 2018 is Gris, Question d’Equilibre: een mooie rosé voor maar € 5,95, omdat we deze zelf bij de wijnboer in Zuid-Frankrijk ophalen. Daarnaast zijn we erg trots dat we exclusieve importeur zijn geworden van de Figuiere rosé’s, reeds jaren succesvol in Nederland en nu alleen bij Ton Overmars beschikbaar. Met name de Saint André en Magali zijn aanraders. Tot ziens in de slijterij!

Hendrik Jan de Mari

Caro’s wijntip!

‘Bij Le Restaurant kreeg ik onlangs een ontzettend lekkere wijn geserveerd: Château Lamothe-Bouscaut Blanc uit 2013. Ik ben heel benieuwd wat het team van Ton Overmars van deze wijn vindt.’