Er wordt de komende dagen en volgende week zeikweer verwacht. Wil jij nou niet voor aap lopen in zo’n afgrijselijke regencape? Check dan deze stijlvolle waterbestendige kleding!

Rain Couture

 Huidenstraat 32

 Deze winkel is volledig gespecialiseerd in modieuze regenkleding. Op de website staat dan ook: ‘Met een Rain Couture voel je je beschermd tegen alle weerscondities, wat de dag je ook brengt.’

Maium

Dit Amsterdamse bedrijf maakt waterbestendige kleding van gerecycled plastic. Maium ontwikkelt regenjassen die met een simpele rits omgetoverd worden tot chique poncho’s. Je bestelt Maium online of koopt het in één van de vele kledingwinkels in de stad. Bijvoorbeeld bij &Klevering of de Geitenwollenwinkel.

Raynsie

Herengracht 369

Speciaal ontworpen voor de fietsers waar Amsterdam bekend om staat. Raynsie is niet alleen watervast en winddicht, ook is het makkelijk op te bergen en mee te nemen. Hun motto luidt: ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte regenkleding.’

Scotch and Soda

Gerard Doustraat 71
Heiligeweg 34-36
Huidenstraat 3
Berenstraat 15
Wolvenstraat 14

 Dit Amsterdamse kledingbedrijf is tegenwoordig wereldwijd bekend en verkoopt stijlvolle regenjassen voor mannen en vrouwen.

Hipinderegen.nl

Een webshop die verschillende merken regenkleding verkoopt. Je kan je van top tot teen waterbestendig maken op www.hipinderegen.nl. Toch meer fan van een paraplu? Ook deze vind je hier!

Tekst Boris van Leeuwen Foto Freepik