De gemeente Amsterdam kwam met een actie om mensen die er krap bij zitten een steuntje in de rug te geven. De stadspas! Hiermee kan je gratis of met korting naar activiteiten, musea, theater, Artis, zwemmen en nog meer, maar niet heus…

Op de Facebookpagina van de stadspas werd bericht dat er te veel aanmeldingen waren, hierdoor zijn ruim 1000 mensen enorm teleurgesteld. Maar er stond nergens een maximum aangegeven en je had tot 30 april om je op te geven. Hoe had dit kunnen gebeuren? Wij vroegen het na bij de gemeente.

Op=Op

‘Het was financieel niet haalbaar om 7000 mensen gebruik te laten maken van deze actie, wij hadden deze enorme toeloop van mensen niet verwacht. Het is niet per se mislukt, want we hielden rekening met maximaal 6000 aanmeldingen en dit werden er veel meer. Het is juist een enorm succes. Alleen had er bij vermeld moeten worden dat er 6000 passen beschikbaar waren. Uiteindelijk kunnen we hier alleen maar van leren voor de volgende keer dat wij zo’n actie organiseren.’ Aldus een woordvoerster van de gemeente Amsterdam.

De gemeente wil de mensen zo goed mogelijk helpen. Op Facebook lieten Amsterdammers merken deze flop niet te pikken.

‘Net zoals bij de nieuwe regeling voor de scooters (helmplicht) weten ze ook hier niet om een adequate prognose te maken van de aantal aanmeldingen. Incapabele mensen die er werken. Dit is ongelooflijk.’

‘Wtf. Ik heb mij maandag aangemeld. Heb me ingelogd etc. en vandaag stond ik voor jan met z’n korte achternaam bij basic fit. 
En hoor net dat de actie ingetrokken is? Serieus? Dit is echt slecht. Ik ga dit ook melden. Dit kan niet zomaar.’

‘Grootste onzin ooit. Zeg gewoon dat Basic Fit zich bedacht heeft en geen zin heeft in al die uitkering trekkers.’