ADO-Den Haag fans bekladden de muren en monumenten in Amsterdam met onder andere groen-gele verf en anti Joodse leuzen. Hier zijn een paar leukere acties in Amsterdam.

Met de onderbroek de metro in

Vorige maand gingen zo’n 80 Amsterdammers met de metro in hun onderbroek. Dit zorgde voor leuke beelden en vrolijke reacties.

Modeshow van Zeeman

Zeeman haalde in 2011 een stunt uit tijdens de Amsterdam Fashion Week. Het bedrijf schreef zich in onder de naam FRANK voor de modeweek en een show in elkaar gezet. Pas helemaal aan het einde bleek dat de kleding eigenlijk van Zeeman was.

Amsterdam First, West-Friesland Second

De regio West-Friesland wil Amsterdam helpen. De West Friese Bedrijvengroep liet van zich horen met een grappige actie. De groep schakelde tien studenten van de Hogeschool van Amsterdam in. Hierdoor kwam deze video tot stand.

Ajax-fans bezorgen spelers Real slapeloze nacht

De Ajax-supporters kunnen er zelf ook wat van. Zij staken de avond voor het Champions League met Real Madrid vuurwerk af bij het spelershotel van de Spanjaarden.

Kunstenaars proppen Rijksmuseum vol

In 2011 deden 650 kunstenaars mee aan een ludieke actie tegen het kabinetsbeleid. De kunstenaars waren flink teleurgesteld in het kabinet omdat kunst door een btw-verhoging duurder was geworden. 650 mensen is het maximum aantal mensen dat tegelijkertijd in het Rijksmuseum mag zijn. Hierdoor konden andere bezoekers, niet naar binnen.

Ingang

Rijksmuseum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst Boris van Leeuwen Foto Freepik