Wijnliefhebbers opgelet! Dit zijn 10 redenen waarom je het Bacchus Wijnfestival niet mag missen!

1.
De Amsterdamse wijnwinkels komen in het weekend van 23, 24 en 25 november vrijwel allemaal samen op één plek: de Centrale Markthal, van oudsher bekend als ‘De Buik van Amsterdam’.

2.
Van oesters tot een sappige burger bij een glas Chardonnay en van een voor ieder toegankelijk glas vanaf €3,- tot juweeltjes van wijnen voor de happy few: je krijgt ruim de gelegenheid om te kiezen.

3.
Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toe
gang en kunnen zich melden bij ‘Chateau Migraine’ om daar los te gaan in de Silent Disco. Ook kunnen ze leren hoe ze groentedieren maken, of zich laten schminken in de knutselhoek.

4.
Gerenommeerde wijnkoperijen als De Gouden Ton, Henri Bloem, Chabrol, Vindict zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot vaste partners van het wijnfestival.

5.
Er is niet alleen gedacht aan wijnen. Je wordt muzikaal getrakteerd op
een mix van hip-hop, house en klassiekers. Hiervoor zijn onder meer Alamaison, Rob Black, Philip Young, Willy Party, Sunny, Jamie van Will en Dick On Jazz aangetrokken. Acteurs Pim Veth en Horace Cohen brengen als presentatoren enige structuur in het muzikale landschap.

6.
Steven de Peven en Maxim Hartman maken hun opwachting in Bar Wijnig. Hartman kookt een micro gerecht, terwijl Steven de Peven een belachelijk kleine hoeveelheid in een microglaasje schenkt. Bar Wijnig dus.

7.
In de vijf jaar dat het Bacchus Wijnfestival bestaat, gingen inmiddels meer dan 65.000 tevreden bezoekers je voor.

8.
Voor € 15,- (ex fee) ben je al binnen en ontvang je je persoonlijke Bacchus wijnglas.

9.
Het feestje gaat op vrijdag en zaterdag door tot de klok van één uur. Trek niet alleen je stoute, maar ook je dansschoenen aan!

10.
Omdat tien redenen eigenlijk veel te weinig zijn om het Bacchus Wijnfestival te omschrijven, moet je het dus eigenlijk gewoon ondergaan, proeven, beleven en meemaken! 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bacchuswijnfestival.nl/tickets